Vanochtend om 05:00 uur ging mijn wekker. Ik heb mij omgekleed, ontbeten, spullen klaargelegd en naar rtlnieuws gekeken. Elke ochtend volg ik rtlnieuws, om een beetje op de hoogte te blijven.

Na het ontbijten heb ik mijn gitaar gepakt en moest ik 10 meter lopen. Op dit punt zou de schoolbus mij ophalen. Hij was precies op tijd en de kinderen noemden de buschauffeur bussiebussie, dat was zijn bijnaam geworden in al die jaren. Ik stapte in en ik zat voornamelijk bij voortgezet onderwijs kinderen in de schoolbus. Een meisje had muziek aan op haar telefoon, dus iedereen genoot van haar muziek. Het was leuke muziek en dat gaf een leuk sfeertje in de vroege ochtend.

Eenmaal aangekomen op school, kwamen er al heel veel kinderen op mij af om een knuffel te geven en te vragen of ik de nieuwe Nederlandse juf was. Ook begonnen ze meteen over de gitaar.

Na dat warme onthaal, liepen we naar de plek waar de Assembly werd gehouden. De priester heeft hier een prachtig verhaal verteld over onderwijs en hij bracht het speciaal. Ik was er heel erg van onder de indruk. Hierna hebben we het Saba lied gezongen en twee schoolliedjes. Deze moet ik de komende weken even goed oefenen.

Na de Assembly begonnen de lessen. De kinderen waren erg enthousiast en hadden veel energie. Ik had een powerpoint gemaakt met foto’s, zodat de kinderen een betere indruk zouden krijgen van mij. Ik geef les aan vijf verschillende groepen en ik heb ongeveer 92 leerlingen. Ze zijn allemaal keurig gekleed in een prachtig uniform. Ze kunnen ook punten verdienen op hun netheid en gedrag. De hele school bestaat uit vier kleuren. Ikzelf ben de kleur paars. Als ik iemand punten wil geven noteer ik dat op kleur, waar de leerling bij zit. Maar ik kan ook bij iemand punten wegnemen. En als die leerling bijvoorbeeld geel is, haal ik van die hele groep punten weg. Zo werken ze met alle kinderen in de school samen aan goed gedrag en netheid. En eens in de zoveel tijd kijken ze welke kleur de meeste punten heeft.

In de lessen heb ik het nummer van Jessie J – Price tag gespeeld/gezongen. De meeste kinderen zongen meteen mee, want ze kenden het nummer. In de pauze spelen de kinderen kickbal. Hier zijn ze heel erg enthousiast over en heel erg fanatiek. Ik snap de regels nog niet helemaal maar daar kom ik vast snel achter.

Morgen ga ik met elke klas eigen klassenregels maken. Zij bedenken de regels + consequenties en zetten hun handtekening eronder. Dit vonden de meeste kinderen helemaal leuk en ze zouden thuis alvast over regels na gaan denken.

Ik ben benieuwd wat voor regels er morgen worden gemaakt. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Na alle nieuwe indrukken was ik best moe. We hadden nog een presentatie van een man uit Nederland over het programma Presentis. Het ziet er uit als een mooi programma. Je bent dan meer de coach van de kinderen en ze kunnen zelf doelen stellen en een soort portfolio bijhouden. Erg interessant.

Eenmaal aangekomen thuis zat Tim lekker te werken op zijn laptop. Hij had al lief boodschappen gedaan en vroeg meteen of ik iets wilde eten. Hij heeft lekker gekookt en na het staan van de hele dag kreeg ik een ‘korte’ voetmassage. 😊 Helemaal top!!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *