Afgelopen week ben ik twee nachten naar Aruba geweest voor een conferentie.
Ik werd gevraagd door Marjan de Visser om een presentatie te geven aan belangrijke onderwijs mensen in de Caribbean. Dit was erg spannend.

Er werd veel gesproken over het Taalbeleid op de verschillende eilanden en over hoe het ‘Nederlands als vreemde taal’ het beste gegeven kan worden.
Ik had een video gemaakt met voorbeelden uit mijn lessen met hierin tekst. De mensen waren erg enthousiast over mijn presentatie. Het was erg spannend om te doen.

Ook heb ik veel interessante mensen ontmoet van o.a. Suriname, Sint Maarten, Sint Eustatius, Aruba, Curacao en nog een paar eilanden. Het was leuk om verschillende verhalen te horen van deze mensen.

De eerste dag moest ik van Saba – Sint Maarten – Curacao – Aruba, dit duurde ongeveer 11 uren in totaal. En de laatste dag hetzelfde terug.

Het hotel op Aruba was erg mooi. De kamers waren erg netjes. Aruba is een mooi eiland, maar ik vond wel dat het heel Amerikaans was. Prachtige stranden, gebouwen en vriendelijke mensen.
Ik ben met Jacky (algemeen directeur op Sint Maarten) en met Oralia (leerkracht op SXM) even naar Oranjestad geweest om toch de stad even te zien. Dit was erg gezellig. We hebben heerlijk een Batido (smoothie) besteld en hebben geluncht op het strand.

De dagen waren erg lang, maar ik heb enorm veel nieuwe dingen geleerd. Ik ben ook weer erg blij om weer op Saba te zijn.
Elke keer als ik andere eilanden zie merk ik hoe luxe wij het hier op Saba hebben. Wij hebben hier digiborden, airco’s en veel materiaal om onze lessen leuk te maken. Heel veel eilanden hebben deze luxe niet.

Trots om een beetje een Sabaan te zijn. :)

gtfhfd hbjjhgkj hgjhghg hgvhd horse jhjfgjfg oljgdf poighd ugh yhtfgghdfghfd

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *