Deze week heb ik mijn eerste werkweek gehad. Het was een bijzondere ervaring. De kinderen zijn erg enthousiast en willen graag bewegen. Ik heb deze week geleerd, dat ik ze met muziek echt betrokken krijg. We hebben veel liedjes zelf gemaakt met bepaalde woorden en elke dag krijgen de kinderen een test over de woorden. Elke ochtend als ik mijn deur open doe, staan er al ongeveer tien kinderen in mijn lokaal om te vragen of ze eventjes muziek mogen maken. Ook vragen veel kinderen of zij na schooltijd bij mij mogen blijven, om mij te helpen of om muziek te maken. Dit is erg aandoenlijk en een warm gevoel dat ze graag bij mij zijn.

Mijn collega’s zijn super aardig. Iedereen is geïnteresseerd in elkaar en staat open voor elkaar. Volgende week wil ik graag bij een paar collega’s in de klas kijken, om te zien of ik iets van hen kan leren. Mijn principal is een hele warme en fijne vrouw. Als er iets is, staat de deur altijd open en dit geldt ook voor de rest van het team. Dinsdag ben ik nog uit eten geweest met Jarmila. Dit was heel erg gezellig en we hebben de hele avond gelachen.

Mijn wekker gaat elke ochtend 05:00 uur en om 06:45 uur word ik door de schoolbus nummer 3 opgehaald. De buschauffeur noemen ze ‘Bussiebussie’ en zo noemt hij zichzelf ook als je hem tegenkomt in de supermarkt. Hij is heel spontaan en elke ochtend is het leuk om de schoolbus in te stappen.

We kennen onderhand al heel veel mensen op het eiland. Iedereen praat over elkaar en deze week kwam ik in de supermarkt en toen vroeg een mevrouw: ‘Are you the new Dutch teacher Femke? My daughter really loves you!’ Dit was heel erg leuk om te horen.

Vorig weekend zijn we wezen BBQ’en op het strand. Dit was een bijzondere ervaring. Dit deden we met mijn collega Ashley en haar gezin. Het was een leuke zondag vorige week. Volgende week zijn we uitgenodigd om bij hen te gaan eten. We gaan echte Sabaanse gerechten eten, dus ik ben heel erg benieuwd.

Ons huis wordt momenteel ook geverfd. Het ziet er al heel erg mooi en verzorgd uit.

Gisteren in de middag heb ik even wat gedronken met Jarmila, Helen en principal Diane. We hebben een lekkere batido besteld bij Saba snack en gezellig met elkaar gesproken en gelachen. Een leuke afsluiting van een bijzondere en leerzame eerste werkweek.

Gisteravond zijn we eventjes gaan wandelen hier in de buurt en toen zijn we spontaan eventjes langs een andere collega van mij gelopen. Haar naam is Barbara en zij komt uit Canada. Zij heeft al in veel landen gewoond en gewerkt. Ze woont hier super mooi met uitzicht over de oceaan en je kan St. Eustatius zien liggen. We hebben daar de hele avond gezellig gezeten met muziek op de achtergrond en lekkere dingetjes op de tafel.

Zondag of maandag komt hier waarschijnlijk een orkaan op Saba. De naam van de Orkaan is ‘Danny’. Alle ramen worden nu al dicht getimmerd en losse spullen worden opgeborgen. Op de website http://stormcarib.com of http://www.nhc.noaa.gov om informatie te krijgen over de orkaan. De elektriciteit wordt misschien afgesloten, dus het kan zijn dat we een paar dagen niet contact kunnen hebben met de buitenwereld. Zodra we weer contact kunnen hebben zullen we dat doen. We hopen dat de orkaan meevalt en dat hij wat regen komt brengen. Het is namelijk één van de droogste periode ooit op Saba. We hebben echt wat regen nodig.
11880305_831495226969429_868853665_n

11880139_831495450302740_1795402821_n
IMG_2694
IMG_2703 IMG_2704 IMG_2707 IMG_2709 IMG_2710 IMG_2718 IMG_2722 IMG_2724 IMG_2726 IMG_2729 IMG_2731

IMG_2739 IMG_2741

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *