Een aantal weken geleden werd ik gevraagd door mijn coach Marjan de Visser om workshops te geven op een grote conferentie op Sint Maarten. Deze conferentie heette C-tec expo http://www.ctec-conference.com/
Deze conferentie ging over de vernieuwingen in het onderwijs, gefocust op de 21th century skills.

Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik zei dezelfde dag nog toe. Deze week was het zover dat ik naar Sint Maarten ging om de workshops te geven.

Ik kwam aan op zondagochtend en toen heeft Marjan mij opgehaald van het vliegveld op Sint Maarten. Het was meteen gezellig. Marjan was mijn coach, maar nu is ze meer een vriendin van mij. Ik logeerde bij haar en haar man thuis. We reden naar haar huis en hier hebben we meteen gezellig een bakje koffie gedaan. Ik had een aantal broden meegenomen van Saba, want op Saba hebben we een echte Nederlandse bakker en ik weet dat zij erg van deze broden houden. Heel grappig, als welkomstcadeau Nederlands brood haha. Hoe Nederlands kun je het maken :P. Marjan haar man is algemeen directeur van twee voortgezet onderwijs scholen op Sint Maarten.

Zondagavond waren we uitgenodigd voor de opening van de conferentie. Deze opening was voor sponsoren, presenters en de mensen die het organiseerden. Ik heb hier veel connecties weten te maken. Deze opening was bij het Divi hotel op Sint Maarten. Dit is een prachtig hotel. Toen mijn ouders op Sint Maarten waren, verbleven wij ook  in dit hotel. Er werd fruit punch geserveerd en lekkere hapjes zoals mozarella sticks en kip.

De volgende ochtend begonnen de workshops. De workshops werden gegeven op de Asha Stevens school. Dit is een vrij nieuwe school en erg groot. De eerste dag was voor het voortgezet onderwijs. Ik had geen idee hoeveel mensen zich hadden ingeschreven voor mijn workshop. Ik kreeg in de ochtend mijn papier en toen was mijn eerste workshop helemaal vol. Ik had rond de 45 leerkrachten/schoolleiders in mijn workshop zitten. Het was erg spannend, maar al gauw voelde het vertrouwd.
De mensen waren erg positief en ze vertelden dat ik ze inspireerde dus dat was heel leuk om te horen. Dat was ook mijn doel.

’s Avonds ben ik uit eten geweest met de twee beste vriendinnen van Saskia. Dit zijn geweldige meiden, Orianda en Erica. We hebben eerst even lekker gezwommen en daarna gegeten en heerlijk gekletst. Het voelde een beetje als een vakantie na een lange dag met workshops. We hebben veel gelachen. Orianda werkt als manager bij een zorgverzekeraar en Erica is docent verzorging en biologie op een voortgezet onderwijs school. Zij heeft ook een workshop van mij bijgewoond. Ik kende ze nog niet heel erg goed, maar het voelde net alsof we elkaar al jaren kenden.

De volgende dag had ik workshops voor basisschool leerkrachten/schoolleiders. De eerste workshop was weer vol en ik had zelfs 55 mensen in mijn lokaal zitten. De workshop ging over het interactief gebruiken van het digibord met het programma Gynzy. En hoe je daarmee een positieve benadering kan hebben naar kinderen toe. Na de workshops vroegen een aantal scholen of ik nog een keer terug kon komen voor workshops, dat was een leuk gevoel.

Deze middag ben ik even naar Philipsburg geweest om te winkelen bij een leuke winkel. Het meisje die mij hielp was eerlijk en die heb ik ook 10 dollar gegeven voor haar hulp. Daarna heeft Orianda mij opgehaald en hebben we shoarma gegeten. Na het eten zijn we naar haar vriend Bas gegaan in de bioscoop. Hier hebben we de film ‘The accountant’ bekeken. Dit was gezellig.

Op woensdag ben ik op twee verschillende scholen geweest, om de lessen te kijken. Ik ben ook op Erica haar school geweest, om een les van haar bij te wonen. Dit was interessant en leuk om te zien. Ze is een geweldige leerkracht. En ik ben op een basisschool geweest om te kijken hoe het Nederlands daar wordt gegeven. Ik heb een leuke les bijgewoond van Miss Hassell.

Ik heb vooral gemerkt hoe luxe ik het hier heb op Saba. Ik heb zelfs twee airco’s in mijn lokaal, een digibord, instrumenten en veel materiaal. Dit is niet op alle scholen op Sint Maarten zo. De meeste scholen hebben geen airco’s en dit is niet een heel groot probleem, maar ik waardeer Saba nu wel veel meer. Ik ben blij met wat ik heb hier.

Op woensdagmiddag ben ik teruggevlogen naar Saba. De landing vind ik nooit echt spannend, maar deze keer maakten we een sprongetje. Daar schrok ik even van haha. Saskia heeft mij opgehaald van het vliegveld en daarna hebben we een gezellige avond gehad.

Al met al een geweldige en leerzame ervaring gehad op Sint Maarten.


You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *