Het is alweer een tijdje geleden sinds ik iets heb geschreven op mijn blog.

Op dit moment zit ik hier op mijn bank met mijn werkjurkje aan en een watertje met een Vitamine C bruistablet en een bruin broodje met komijnekaas. Denkend aan wat ik met jullie zal gaan delen….

Het is nu nog maar 3 maanden voor mijn vertrek…. Nouja… Ik hoop dat er vliegtuigen zullen gaan in juli.
Momenteel zit ik hier in een total lock down op Sint Maarten.

Een paar maanden geleden werd er bekend gemaakt, dat er een virus was geconstateerd in China. Dit maakte mij al vrij ongerust om eerlijk te zijn.

Ik had meteen Lysol (een antibacteriële spray) gekocht voor mijn klaslokaal en hand sanitiser zoals we dat hier noemen.

Feesten gingen nog gewoon door op Sint Maarten zoals de Heineken regatta en Sint Maarten Festival. Hier werd al veel ophef over gemaakt door de lokale bevolking omdat het Coronavirus toch wel dichterbij kwam.

Ik ben zelf niet naar deze feesten gegaan, omdat dit virus mij toch wel beangstigde.

Een paar weken na de Heineken regatta werd er bekend gemaakt dat er inderdaad een Corona patient was op Sint Maarten. Wetende dat wij maar ruimte hadden voor twee patiënten in ons Medisch Centrum. Ook dit beangstigde mij, dat ik niet wist of Sint Maarten dit wel aan zou kunnen. Gisteren zijn er materialen gebracht vanuit Nederland in de hoop dat het dan allemaal beter gedaan kan worden.

De week dat de corona patient werd ontdekt gingen de leerlingen op maandag en dinsdag nog gewoon naar school toe. Ik was thuis, ik had namelijk een flinke verkoudheid en met bepaalde symptomen mocht ik niet gaan werken. Mijn gevoel was al dat de scholen hoogstwaarschijnlijk zouden moeten gaan sluiten dus ik was al begonnen thuis met een plan van aanpak voor mijn lessen.

Mijn werk gaat gelukkig gewoon online door. Wij doen dit doormiddel van Google Classroom. Ik ben ook mentor van een klas 1 met 25 leerlingen en ik probeer hen zo goed mogelijk te begeleiden tijdens deze tijd.

Ook mentaal probeer ik er te zijn voor al mijn 100 studenten, want sommige kinderen hebben helaas geen fijne thuissituatie.
Veel kinderen hebben niet alle middelen om thuis goed te kunnen werken. Sommige hebben geen internet, geen telefoon, geen laptop, geen ontbijt etc.. etc.. Maar we proberen elkaar allemaal te helpen gelukkig.

Ik vind het allemaal wel erg spannend en ook onzeker. Want ik vertrek in juli weer terug naar Nederland maar er moet nog zoveel geregeld worden voor mijn vertrek. Ik weet nu niet of ik al die zaken kan regelen door deze lock down.
Ik heb voor twee weken aan eten gehaald in huis, want ook supermarkten zijn niet open voor ons. Gelukkig heb ik wel fijne buren. Dus als ik even een praatje wil maken kan ik even op mijn porch staan en kletsen.

Videobellen doe ik nu wat vaker met het thuisfront want in deze tijd is het toch wel fijn om hen te zien en te spreken. Vooral omdat ik nu al drie weken alleen in mijn huis zit en dat het nu nog eens 2 weken langer wordt maakt het fijner als je af en toe contact hebt met je familie.

Ik probeer niet teveel bezig te zijn met het nieuws elke dag. In de ochtend bekijk ik het nieuws van Nederland en daarna ga ik aan het werk en probeer ik bezig te zijn. Sporten probeer ik ook vaak te doen, dit helpt mij te ontspannen. Praten met vrienden op WhatsApp, eentje deed zelf een drankje met mij met videobellen dit was erg grappig. En Catan spelen op de iPad met vrienden online. Toen we nog niet in lock down waren liep ik veel met Ilse en ook met Sita maar nu mag dat niet meer dus ik loop rondjes om het appartementencomplex. Mijn andere buurvrouw en zij werkt ook bij mij op school (Marita) houdt van muziek maken. Zij kan heel goed zingen. Dus deze week hadden we al even met social distancing muziek gemaakt. 

Soms ben ik zelfs al in de war met de dagen.. Hebben jullie dat ook? 

Ik stuur iedereen een virtuele knuffel vanaf Sint Maarten en ik hoop jullie snel te zien.

En hoe we het op Sint Maarten zeggen: ‘Stay safe!’

Hier nog een aantal tips die ik hier heb geleerd om je immuunsysteem te boosten & de omgang met dit virus:

 • Knoflook in stukjes snijden en mengen met veel honing. Dit laten staan en na een week elke   
      dag een lepel eten. (knoflooksmaak gaat bijna weg door de honing)
 • Gember thee drinken
 • Verse Aloe Vera drinken in een smoothie
 • Limoen met honing en een shot alcohol mengen en drinken
 • Vicks achter je oren, onder je voeten met sokken eroverheen en op de borst
 • Stomen met kokend water met sinaasappelschillen wanneer je symptomen voelt komen
 • Veel hete drankjes drinken zoals thee/koffie
 • Als je uit huis bent geweest, kleding meteen uit bij de voordeur en in de was en neem een douche (ook je haar wassen, want het virus kan ook hier in nestelen)
 • Mondkapje op wanneer je buiten bent
 • Handen langer dan 20 seconden wassen (zing 2x happy birthday)
 • Drink veel water 

 

Potje als voorbeeld van mijn Jamaicaanse buurvrouw.

IMG-20200314-WA0137

92007756_2882383795213885_7684564668643278848_o

Snapchat-1537850931

92763510_270498773955281_2855919554079490048_n 92449467_306946256936727_3190153926234079232_n

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *