Dag lieve allemaal,

Het is een tijd geleden dat ik iets heb geschreven maar ik had totaal geen tijd en rust om na te denken wat ik wel en niet wilde delen met iedereen.

De afgelopen  maanden zijn heel heftig geweest en er is veel gebeurd. Dit heeft mij heel sterk gemaakt en hierover ga ik niet in details.

Saskia en ik zijn uit elkaar en ik ben naar Sint Maarten verhuisd om daar een nieuw leven op te starten met mijzelf. Saskia en ik hebben normaal contact dus dat is fijn.
Ik  mis iedereen wel op Saba maar ik merk dat ik inderdaad erg toe was aan een groter eiland en meer activiteit om mij heen.

Nu op dit moment zit ik heerlijk in mijn vel. Ik doe leuke dingen en mijn werk is om van te genieten. De kinderen zijn pittig maar ze hebben respect voor me. Ze houden van de lessen en zeggen dat ik de ‘ghetto/gangster’ teacher ben. Omdat ik hun Slang spreek. Dit is erg grappig. Ik heb zelfs kinderen die mij perongeluk mama noemen. En dit zijn tieners. Het is geweldig om met tieners te werken.
We hebben af en toe gevechten op de school maar we zijn druk bezig om dit te verminderen.

Naast mijn werk heb ik leuke mensen ontmoet. Zoals:
Nicole: collega en een hele bijzondere positieve vrouw. Zij komt uit Jamaica en heeft een fijne energie. We stimuleren, motiveren en enthousiasmeren elkaar.

Angelique: (ik ben haar geadopteerde dochter zegt ze) ze neemt mij mee naar verschillende leuke evenementen en ik ben nu aangesloten bij haar organisatie voor tieners. Elke zaterdag spreek ik daar bij de radio van 11 tot 12 uur bij SOS radio 95.9. Zij vraagt ook bijna elke dag hoe het met mij gaat etc.

Eddy: is een hele geode vriend van mij geworden. Eddy maakt muziek en we gaan veel muziek maken samen. Hij is er vanaf dag 1 voor me en staat altijd voor me klaar. Heeft enorm veel humor en laat mij lachen. Een sort van broer/zus verhouding. Waarschijnlijk gaan we binnenkort een paar dagen naar Curacao om te relaxen en ik wil inspiratie voor muziek krijgen.

Odi&Kandice: Ik zet ze samen neer want deze twee zijn onafscheidelijk en nu ben ik de derde musketeer. Geweldig leuke meiden. Beide voetballen en zijn heel stoer. We gaan samen uit, koken, films kijken, dansen en we maken van allerlei grappige dingen mee.

Adrien: enorm grappige en leuke jongen. Hij zingt heel erg goed en is gepassioneerd. Hij nam mij een aantal weken geleden meet op een catamaran en dat was echt geweldig. Hij is heel positief en een mooie persoonlijkheid. Hij maakt mij altijd aan het lachen. Hij is 19 jaar oud maar hier merk je niks van haha.

Marjan: Marjan is al ongeveer 3 jaar in mijn leven en begon als mijn schoolcoach op Saba en sinds dag 1 zijn we vriendinnen geworden. Marjan is als familie voor me en ik ben altijd welkom bij haar thuis. Ik ga met haar soms off island voor conferenties etc. Maar ik ben erg blij om haar dichtbij mij te hebben. Dit geeft een veilig gevoel.

Sita/Ali/Lakeisha: Mijn buren die oorspronkelijk uit Curacao komen. Zij zijn echt super leuk en aardig. Ik ben vaak bij hen en we doen leuke dingen samen. Dat geeft thuis een echt thuis gevoel. Geweldig  gezellig en fijne mensen. Sita is detective bij de recherche en Ali werkt bij het vliegveld. Ze staan altijd voor mij klaar.

Learie: daar heb ik elke dag contact mee. Hij is een zumba leraar en heeft leuke humor. We doen af en toe een drankje en we hebben mooie en leuke gesprekken. Ik hoef maar een appje te doen en Learie antwoordt haha.

Naast deze mensen heb ik nog wel andere mensen die in mijn leven zijn maar ik wilde in ieder geval een aantal beschrijven om een beeld te geven van mijn leven hier.

Buiten Sint Maarten spreek ik Anna, Jessica, Robin, Stephany, Akim, Sean en Desmond veel. We videobellen en dit doet mij ook goed.

Verschillende mensen van Saba bellen mij af en toe om te vragen hoe alles gaat.

Mijn huisje op Sint Maarten is echt heerlijk. Het is ruim en ik vond het eerst heel lastig om lang alleen te zijn maar ik vind het nu heerlijk. Als ik mensen om mij heen wil hebben dan kan dit wanneer ik dit wil.

Binnenkort ga ik weer vaker met muziek bezig samen met Eddy. Dan wil ik mijn eerste single opnieuw opnemen en uitbrengen. De tekst van dat lied is echt prachtig en ik kan niet wachten om het aan jullie te laten horen.

Ik voel me sterk en ik zal proberen vaker een berichtje te schrijven.
Laat een leuk berichtje achter op mijn website :D.

Dikke kus Femke

a7e76eff-7671-4cf7-9a38-2894c4ff14be 9c165343-91f9-49aa-a3ab-44d72cbdad9c

 

3a52284f-85c0-4536-a611-2d131575f1ae 538e6d09-621e-4c2c-90d4-54316f5953ca img_2807 img_2822 img_3065 img_3021 38505823_1801614263290849_5347678645131411456_n img_3251

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *